Teradek tillverkar produkter för transport av video från en punkt till en annan. Det finns produkter både för IP-transport över nätverk så väl som trådlös överföring av okomprimerad video.

Bolt

Teradek Bolt är en serie proffessionella verktyg för trådlös överföring av okomprimerad video. Med Bolt kan du skicka bild och ljud trådlöst upp till tre kilometer med Bolt 10K Bolt finns i flera utföranden, som HDMi, 3G-SDi eller för både HDMi och 3G-SDi i samma enhet för full flexibilitet. Bolt finns förutom 10K i två nivåer, SD och XD. SD och XD-modellerna finns sedan i med tre olika räckvidder, 150, 300 och 900 meter. Det gör att du enkelt hittar en produkt som matchar dina behov och du behöver inte göra en större inverstering än nödvändigt. Bolt serien har inbyggda antenner och behöver inga fläktar i mottagaren. Mottagardelen har dessutom USB 3.0 som gör det möjligt att ta emot video direkt i din PC.

Bolt LT

Bolt LT ger dig proffessionell funktion och riktigt hög kvalitet till ett bra pris, för användare som inte behöver de mest avancerade funktionerna med inte vill kompromissa med funktionen. LT finns i två utföranden, 500 ft (ca. 150m) och 1000 ft (ca. 300m) med 3G-SDI eller HDMI I/O och är kompatibel med Bolt XT, tredje generationens Bolt-system. LT är även kompatibel med Bolt SmallHD-modeller.Batteriadapterplatta finns som tillbehör för Sony L-serie och Canon LP-E6 för både LT och RX-serierna. Då monteras Bolt på kamerans batteriplatta, men du kan fortfarande använda batteriet. 

Bolt XT

XT är den ultimata lösningen för trådlös överföing helt utan fördröjning, designad för de mest krävande applikationerna och för de mest krävande användarna. Fullproppad med avancerade mjukvarulösningar och super stabil prestanda och smarta lösningar för strömförsörjning och montage. XT line creates a new paradigm for video monitoring.

Bolt XT finns för överföring över avstånd från 150-900m och alla är kompatibla med tredje generationens Bolt-system förutom även Bolt LT och SmallHD. XT fungerar även med en extern antenn och

Bolt 10K

Bolt 10K är en "ultra high-performance" mottagare av trådlös video helt utan delay. Bolt 10K har en räckvidd på upp till tre kilometer (10,000 feet). Bolt 10K används tillsammans med Bolt 3000 och 3000 XT sändarna och kan användas sömlöst bredvid Bollt 3000, 3000 XT, Sidekick II och 703 Bolt mottagare.

Bolt 4K

Bolt 4K höjer ribban för vad som är möjligt för dig som arbetar trådlöst med hög kvalitativ bild. Överföringen är "Lossless" och sker i realtid utan fördröjning. Dessutom förbättrade detaljer med 4K HDR, mer driftsäker, klarar längre räckvidd och har en iOS app för fjärrkonfiguration.

Bolt 4K sänder full HD och 4K video upp till 450m (1500 ft) med minre än 1 millisekunds fördröjning. Det gör att Bolt 4K underlättar enormt vid mängd olika tillfällen.

Patenterad teknologi ger häpnadsväckande 10-bits bildkvalitet vid upplösing upp till DCI 4K. Det innebär en bild med fantastiska detaljer och så korrekta färger att det blir i princip omöjligt att se skillnad mellan trådlöst och en traditionell SDI-kabel.

Bolt 4K har 14 certifierade 40MHz kanaler som ger användaren fler valmöjligheter än någonsin att undvika störningar.

  • 12G-SDI & HDMI 2.0 In/Ut
  • Upp till 4096x2160 upplösning
  • Upp till 60fps Frame Rate
  • 10-Bit 4:2:2

Teradek Beam

Teradek Beam är en videolänk som använder sig av komprimerad video (h264) över Wifi länk eller Ethernet fast nät mellan en sändare och mottagare.
Detta ger ett par tre frames delay jämfört med Bolt systemen men har en fördel i att både sändardelen och mottagardelen även kan streama materialet vidare över internet. Beam kan dessutom komma lite längre än de större Bolt systemen och når upp till 800m räckvidd.

Beam har ytterligare två funktioner som inte finns i Bolt system - Dels inbyggt Intercom där man ansluter ett headset för tvåvägs samtal mellan sändare och mottagare. Dels finns en RS-422 port via RJ45 kontakt som skapar en länk mellan sändaren och mottagaren. Med denna länk kan man koppla in kamerastyrning för BING och dylikt.

Den vanliga användningen av Beam är troligen över trådlös länk när man vill ha kameran rörlig, men det går alldeles utmärkt att sätta upp en högkvalitativ videolänk över bredband och längre distanser. Vid användning av Ethernet porten så kan man köra i bandbredd upp till 50mbps h.264.

Teradek T-Rax

Teradek T-Rax är en rackbaserad enhet med kodnings- alternativt dekodermoduler som väljs efter behov. T-Rax kan alltså användas både som multiformats och multikanals streamingplattform såväl som mottagarstation för kodning och avkodning till och från SDI signal. Totalt upp till 8 kodare kan monteras in för kontroll av encoding, decoding och Sputnik systemen.

T-Rax sköts enkelt från ett web gränssnitt. Enheten i sig har en 2.8" display.

Teradek Serv

Teradek Serv är en trådlös video sändare för ansluting bak på batterifästet eller ovanpå kameran som ger realtids monitorering på upp till 10 smartphones och tablets med mycket låg fördröjning. Serv arbetar över 2.4/5GHz Wifi och kommer i både AB- och V-mount utförande för att kunna anpassas till de flesta professionella kamerasystem. Enheten erbjuder HD-SDI ingång och stödjer streaming i både 720p och 480p. I en multikamera setup stödjer Serv den fria TeraView monitorerings appen för iOS – vilken ger användare möjlighet att titta på 4 live Serv eller Cube strömmar samtidigt.

Cube Pro med Timecode Buddy

Den nya Cube Pro med Timecode Buddy togs fram för att förbättra flödet med trådlös video för live event och nyhetssändning. Som den senaste h.264 kodaren i Cube familjen stödjer Cube Pro + TCB högre bitrates över WiFi, stöd för upp till 10 samtidiga iPad anslutningar och en nogrann fristående tidskods mottagare med TC in, TC OUT och Genlock Out genom en 900MHz signal.

Cube/Brik

Cube och Brik är en serie sändare och mottagare för transport av video via nätverk. Gemensamt för dem är att de arbetar med h.264 komprimering upp till 10 Mbps och de kan arbeta i par för att säkra en videosignal eller för att skicka videsignalen direkt till ett CDN för direkt distribution över Internet. Det som skiljer de olika modellerna åt är hur de är konfigurerade med olika in- och utgångar på videosidan, koppling mot nätverket och vilken typ av chassi de har. Enheterna hanteras enkelt via inbyggd display och knappar på enheten eller via ett användarvänligt web-gränssnitt.

Bond

Med Bond finns även möjligheten att dela upp signalen över fler 3G- eller 4G-modem för redundans och bandbreddshöjning. På sändaren kopplar man ihop sin Cube eller Brik med en Bond-enhet där upp till 5 modem ansluts. Signalerna sammanställs sedan i en Linux-server till en h.264 ström på mottagarsidan. Allt skötsav en mjukvara som heter Sputnik.

Not: Det finns även en produkt som herer Teradek Link. Den låter dig använda upp till sex stycken modem. Dessa ansluts sedan till Teradek Cube via WiFi istället för USB (som Bond)

Det går även att använda en rackmonterbar mottagare -Base- med Sputnik-server och dekoder i samma enhet. Obs! Använder man Sputnik i en Linux-server krävs en Teradek Cube för att få ut videosignalen igen. 

Tillagd i varukorgen